X

Denizli İstanbul Uçak Bileti

Otobüs yolculuğunun 10 saati bulduğu Denizli İstanbul uçak bileti ile kolaylıkla 1 saatlik uçuş ardından ulaşılabilen bir mesafede. Peki bu iki şehir arasındaki uçuşlar, hengi saatlerde uçaklar var, havaalanı ulaşım ve uçak bileti fiyatları hakkında biraz bilgilenelim.

Öncelikle Denizli, turistik açıdan Pamukkale, Hieropolis, Laodikya gibi güzel ve tarihi yerleri ile ziyaretçileri cezbetmekte. Diğer taraftan ev tekstili, kablo sanayi ve mermer sanayi ile de iş adamları ve tacirler için başka bir nokta. Denizlide yaşayanlar içinde dünyanın başkenti diyebileceğimiz İstanbul bir cazibe merkezi. İşte bu iki şehri bileştiren ise hava yolu ulaşımı.

Denizli İstanbul Uçak Seferleri ve Saatleri

Denizli Çardak havalimanı ile İstabul Atatürk ve Sabiha Gükçen Havalimanları arasında karşılıklı uçuşlar yapılmakta. Türk Hava Yolları ile İstnabul Atatürk Havaalanı ile Denizli arasında karşılıklı 3 sefer düzenlemektedir. Anadolu jet günde 1 uçuş ve Pegasus ise günde karşılıklı 2 uçuş ile Sabiha Gökçen ile Denizli arasında uçuşlar yapmaktadır.

Uçak Bileti Fiyatları

Otobüs bilet fiyatlarının yükselmesi ile birlikte şimdi Denizli İstanbul uçak bileti fiyatları çok makul seviyeler gelmiş durumda. Özellikle önceden yapacağınız rezervasyonlarda Pegasus ile 39 TL’den, Anadolu Jet ve THY ile 59 TL’den başlayan fiyatlarla bilet bulabilmeniz mümkün. Bu hava yolu şirketlerinin kendi sitesinden Denizli uçak bileti bakabileceğiniz gibi, ben daha çok www.turna.com üzerinden bakıyorum.

Bu sayede hem her iki firmaya dair uçuşları görebiliyorsunuz, ucuz günleri grafikten seçebiliyor ve firma siteleri ile aynı fiyata daha ucuza alabiliyorsunuz. Buradan almanız normal mil kazanmanıza engel olmadığı gibi, her bilet alışverişinizde size 4 TL-10 TL arası puan da veriyor. Bu puanları daha sonraki kolay uçak bileti alma işleminiz sırasında kullanıp, fiyattan düşebilirsiniz. İkinci biletiniz ardından arkadaşlarınızı bu güzel uçak bileti araştırma ve kolay satın alma web sitesine üye olmaya davet ederek ilave puanlarda kazanabilirsiniz.

Denizli Havaalanı Ulaşım

Özellikle şehir dışından gelenler için Denizli Çardak hava limanına nasıl giderim, servis veya otobüs var mı, transferi nasıl yaparım gibi sorular akla gelmekte.

DNZ Çardak Havalimanı, şehir merkezinden 45 km dışarıda yer almaktadır. Eğer özel araçla gidecekseniz, Ankara yolunu takip ederek devam ettiğinizde Bozkurtu geçip Çardağa girmeden sağınıza havaalanı dönüşünü göreceksiniz. Buradan 5km gibi içeriye girdiğinizde ise hava limanına ulaşacaksınız.

Havalimanında şehir merkezine ise her uçak indikten sonra Baytur firması tarafından işletilen shuttle otobüs seferleri var. diğer taraftan havalimanında taksi imkanı da bulunmakta. Denizli havalimanında araç kiralamak isteyenler için Budget, Avis, Baytur firmalarının araç kiralama ofisleri de hizmet vermekte.

Havilamanına bu Baytur’un işlettiği servis otobüsleri ile ulaşmak kolay ve 13 TL. Kalkış noktası olarak Çınar meydanı yakınındaki Zafer gazoz fabrikası önünden genelde uçak hareket saatine 2 saat kala gibi hareket etmekte. kesin saatler için firmanın web sitesini ziyaret etmenizde fayda var. Hava alanında hizmet veren taksi sevisi aynı şekilde şehirden hava limanına da yolcu taşımakta. Aracınızı Çardak hava limanındaki park alanlarına günlük 10 TL fiyat ile park edebilme imkanınız da bulunmakta.

Denizli İstanbul Otobüs Bileti

Denizli’den İstanbul’a Afyon üzerinden ve İzmir üzerinden iki farklı güzergahtan giden otobüsler mevcuttur. Özellikle Pamukkale Turizm, Kamil Koç, Metro, ATS ve Aydın Seyahat ile gidebilirsiniz. Ayrıca obilet üzerinden kolayca otobüs bileti almanız da mümkün.

Denizli İstanbul Tren Bileti

Üniversite öğrenciliğimiz sırasında ekonomik olması ve konfor nedeniyle tercih ettiğimiz tren yolculukları artık pek tercih edilmez oldu. uzun süren bakım çalışmaları ardından yeniden açılan bu güzergahta Denizli Eskişehir arasını normal mazotlu tren ile sonrasını ise hızlı tren Eskişehir İstanbul yaparak yolculuğu tamamlıyorsunuz.

Varış noktası pendik olması nedeniyle özellikle Avrupa yakasına geçecekler için çok tercih edilmese de hala bir alternatif olarak değerlendirilebilir.

Ayrıca fiyatların otobüs fiyatına gelmesi, zaman olarak aynı olması, ama otobüslerin sizi denizli ve İstanbulda istediğiniz semte ücretsiz servis ile taşıması sebebiyle pek popüler olacağa benzemiyor.

Hızlı tren hattı Eskişehirden Afyona doğru yaklaşır, zaman olarak otobüsten hızlı hale gelir, İstanbul Metrosuda Pendik garına kadar ilerlediği zaman daha avantajlı hale geleceği de kesin. Ama olur mu? bakalım zamanla göreceğiz.

Denizli İstanbul Araç İle Gitmek

Ağa biz anlamayız otobüs, ten, uçak felan atlar arabımıza gideriz diyorsanız ise rotanız şu şekillerde olabilir.

  • Denizli-Afyon-Kütahya-Bilecik-Adapazarı-İzmit-İstanbul
  • Denizli-Alaşehir-Gölmarmara-Susurluk-Bursa-Osmangazi Köprüsü-Gebze-İstanbul
  • Denizli-Alaşehir-Gölmarmara-Susurluk-Bursa-Yalova-Feribot-Gebze-İstanbul
  • Denizli-Alaşehir-Gölmarmara-Susurluk-Bursa(Mudanya-veya Bandırma)-Feribot-Yenikapı-İstanbul

Özellikle son yöntem ile yani Mudanya yada Bandırma üzerinden Feribot ile direkt Yenikapıya(İstanbul Avrupa) geçmek sizi otoyol, köprü ve şehiriçi trafiğinden uzak tutan en güzel rota.

Abey çok güzel dedin emme bizim arabamız yok derseniz de BlaBlacar uygulamasını kullanarak yalnız seyahet eden araçlarda seyahat edebilirsiniz. Genellikle benzin parasına ortak olmak şeklinde gerçekleşen bu yolculuklar, otobüs fiyatının yarısı gibi bir maliyet ile gerçekleşir.

Benzer yazılar