X

Makedonya Gezi Rehberi

Eskiden Büyük İskender’in meleketi olması yanında yakın tarihte Osmanlı mirası ile günümüze kadar uzanan bağı nedeniyle hep ilgimi cezbetmiş bir ülkedir Makedonya gezi rehberi ile tatil deneyimlerine yer verelim.

Eski Yugoslavya’nın iç savaşlara girip parçalanması döneminde 1991 yılında özerklik ilan eden Makedonya, vize istemeyen ülkeler arasında görülmesini tavsiye ettiğimiz bir ülkedir.

Makedonya Hakkında Genel Bilgiler

Nüfus: 2,2 Milyon                                        Başkent: Üsküp                           Para Birimi: Makedon Denarı

Coğrafi olarak etrafında Arnavutluk, Kosova, SIrbistan, Bulgaristan ve Yunanistan ile sınırları bulunmaktadır. 500bin nüfusu ile ülkenin en büyük şehri olan Başkent Üsküp yanında Kalkandelen, Manastır, Vardar ve gölü ile meşhur Ohrid kesinlikle görülmesi gereken şehirler.

Makedonya Ulaşım

Ülkemizden Makedonya başkenti Üsküp’e çok sayıda uçak seferi düzenlenmektedir. Bunlar yanında İstanbul’dan trenle ve otobüsle ulaşım seçenekleri de bulunmakta. Yoğun sezona göre değişmekle birlikte ortalama 400 TL’den başlayan fiyatlarla uçak bileti alabilmek mümkün.

Makedonya Uçak Biletleri

İstanbul(IST)-Üsküp arasında Türk hava Yolları günde iki sefer ile çalışmaktadır. 536 TL2den başlayan fiyatlar ile satılan bu biletlerde sabah 8:30 ve akşam 20:15 İstanbul Atatürk Havalimanı çıkışlı iki uçuş seçeneği var.

Sabiha Gökçen(SAW) – Üsküp arasında ise Pegasus Airlines ile haftanın 5 günü karşılıklı seferler düzenlenmektedir. Bunlar bazı günler sabah 9:50 bazı günler ise 16:30 İstanbul çıkışlı uçuşlar olup 479 TL’den başlayan fiyatlar bilet bulabilirsiniz.

Üsküp uçak bileti fiyatları ve alternatifler için en ideal seçenekler www.turna.com web sitesinde ve uygulamasında. Burada Lufthansa ve Crotia Airlines gibi firmaların aktarmalı seferlerini de görebilirsiniz.

Konaklama

Konaklama konusunda oteller, diğer balkan ülkelerinde olduğu gibi ülkemizdeki gibi çok lüks değiller. O nedenle Airbnb ile kişilerden güzel evler kiralayabilirsiniz. Makedonya otel fiyatları örneğin Üsküp için 200 TL’lerden başlamakta. Küçük şehirlerde biraz düşer iken Ohrid gibi turistik yerlerde yaz ayları yoğunluktan dolayı çok pahalı olabilmekte.

Nereleri Gezmeli

Giriş çıkış havalimanı olarak Üsküp seçti iseniz özellikle başkent için geldiğiniz ve döndüğünüz gün olmak üzere 2 gün ayırmanızı öneririm. Skopje olarak anılan bu şehirde old bazaar, taş köprü, Üsküp kalesi ve Osmanlı eserlerini ziyaret edebilirsiniz.

Makedonyaya gelmişken Ohrid gölü görülmeden olmaz. Avrupanın göz bebeği olan gölün etrafında özgün mimarisi ile dikkat çeken Ohri şehri 2 gün kalabilirsiniz. Bu ikinci günde ise yeni kurulan Struga şehrine de bir kaç saatlik bir ziyaret yapabilirsiniz.

Osmanlı dönemi eserleri ile dikkat çeken iki şehir Manastır ve Kalkandeler.

Atatürk’ün de öğrencilik yaptığı Manstır şehri şimdiki adı ile Bitola ve şimdiki adı Tetova olan Kalkandelen de Osmanlı dönemi eserleri ile ziyaretçilerin uğrak yerleri arasında.

Üsküp Manastır Ohrid Kalkandelen ve tekrar Üsküp olarak kendinize bir Makedonya gezi rotası çıkarabilirsiniz.

Benzer yazılar