X

Uçak Bileti

Yurt dışı seyahatlerimiz için kullanageldiğimiz uçakla seyahate, artık yurt içi uçuşlarda uçak bileti alıp uçmaya da alıştık.

Hızla gelişen Türkiye ekonomisi, artan eğitim, iş, ihracat ve gezi için yurt dışı ve yurt içi uçak ile seyahat edenlerin sayısını da arttırdı. Özellikle THY yanına Anadolu Jet, Pegasus, Atlas Jet, Onur Air, Bora Jet ve Sun Express gibi özel hava yolu şirketlerinin artması ile artan rekabet ortamında düşen fiyatlar, artan uçuş güzergahları ve yolcuların uçakla yolculuğa alışması ile yolcu taşıma kapasiteleri hızla artmaktadır.

En Avantajlı Bilet Alma Sitesi: www.turna.com

Gerek yurt içi gerekse yurt dışı uçak bileti almak için bir çok firma üzerinden bir çok alternatif ile bilet bulabilmek mümkün. Bu nedenle en ekonomik ve çeşitli seçenek sunmak için çalışan ve hava yollarının biletlemelerini derleyen siteler ve uygulamalar artmakta.

Uygun uçak bileti satın almak için kalkış ve varış noktalarınız arasında sefer düzenleyen hava yolu şirketlerinin web siteleri yada mobil uygulamaları ile bilet fiyatı bakabilirsiniz. Ayrıca skyscanner, aerobilet, turna, tripsta, expedia gibi uçak bileti karşılaştırma sitelerinden de fiyat karşılaştırma ve sefer sorgulama yapabilirsiniz.

Erken Rezervasyon

Unutmayın erken kalkan yol alır prensibi uçak bileti alma ve otel rezervasyonu için de aynen geçerli. Genellikle havayolu şirketlerinin reklamlarından yurt içi uçuşlar x TL’den başlayan fiyatlarla yada yurtdışı ucuşlar y USD’den başlayan fiyatlar ile gibi reklamlar görürsünüz.

Burada temel mantık ucuz uçak bileti ile başlayıp uçak doldukça fiyatın artmasıdı şeklinde bir algoritmadır. Örneğin uçağımız 180 kişilik ise ilk 5 koltuk 30 TL, sonraki 10 40 TL, sonraki 10 50 TL gibi o uçuşa ait biletler satıldıkça fiyatların yükselmesi şeklindedir. Bu nedenle erken rezervasyon size her zaman fiyat avantajı sağlar.

Bir diğer nokta ise eğer uçmak istediğiniz gün için fiyatla yükselmiş ve esnek iseniz önceki ve sonraki günlere de muhakkak bakmalısınız. Zira özellikle yurt uçuşlarda pazartesi ve cuma günleri dolu iken örneğin çarşamba ve cumartesileri boş oluyor. O nedenle o günlerde daha ekonomik, ayrıca Anadolu’dan İstanbul veya Ankara uçuşlarında sabah gidiş ve akşam dönüş uçuşları pahalıdır. Yani sabah erken uçağı ile gidip, işini halledip akşam dönmek üzere bir yaklaşım vardır. Bunun tam tersi ise yani akşam gidip, sabah dönmek çok daha ucuzdur. hatta yoğun sezonda akşam gidip, otelde kalmak, sabah erken uçağı ile pahalı bilet almaktan ucuza mal olur. Hem sabaha yol yorgunluğu çekmeden oradaki işlerinizi yapıp, gezerken kolaylık sağlar.

Ucuz Uçak Bileti

İster ülke içinde isterse yurt dışında olsun tek yön veya gidiş dönüş ucuz uçak bileti için öncelikle mümkün olduğunca erken rezervasyon yapmaya yani biletlemeye çok önceden yapmaya gayret ediyoruz. Bunun yanında uçuşları daha ekonomik yapabilmek için yapabileceğiniz başka şeyler de mevcut.

İlgili Yazı: Oturduğunuz Yerden Mil kazanmanızı Sağlayacak 5 Teknik

Uçuş mili kazanmak ve onları daha sonra ücretsiz bilet olarak kullanmak kuşkusuz ilk akla gelen örnekler. Bunun yanında dönem dönem hava yolu şirketlerinin yaptığı kampanyalarda çok avantaj sağlar. Bunlardan haberdar olamk için kullandığınız veya kullanabileceğiz uçak firmalarının sık uçan yolcu programlarına üye olmak iyi bir avantajdır. hem kampanyalardan haberdar olur hem de yaptıkları etkinlik, sayfa beğenme vs. gibi basit işlemler ile birlikte mil kazanmaya başlarsınız.

Benzer yazılar